Sosyal Medya

Güncel

Barış bildirisini imzalayan profesöre 301’den soruşturma

Abdullah Gül Üniversitesi, bildiriyi imzaladığı için Prof. Bülent Tanju'nun istifasını istemişti



Abdullah Gül Ãœniversitesi (AGÃœ) Rektörlüğü, 'Barış İçin Akademisyenler Ä°nisiyatifi' bildirisinde imzası bulunan Prof. Dr. Bülent Tanju'nun istifasını isterken, Kayseri Cumhuriyet Savcılığı da Tanju hakkında TCK'nın 216 ve 301 maddelerinden soruÅŸturma baÅŸlattı.

CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın ‘Aydın müsveddeleri’ dediÄŸi, yurtiçi ve yurtdışındaki 89 üniversiteden 1128 akademisyen bir bildiri kaleme alarak, GüneydoÄŸu illerinde süren sokaÄŸa çıkma yasaklarının beraberinde getirdiÄŸi hak ihlalleri için “Bu suça ortak olmayacağız” demiÅŸti.

Mardin Artuklu Ãœniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyeliÄŸinden bir süre önce Kayseri AGÃœ mimarlık bölümüne atanan Prof. Dr. Bülent Tanju'nun 'Barış İçin Akademisyenler Ä°nisiyatifi' tarafından yayınlanan bildiriye imza atmasının ardından AGÃœ Rektörlüğü’nce Tanju’nun istifası istenmiÅŸ, ayrıca, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilecek talimatlar doÄŸrultusunda, hakkında iÅŸlem yapılacağı duyurulmuÅŸtu.

301'den soruÅŸturma

Kayseri Cumhuriyet Savcılığı da Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Åžubesine bir yazı göndererek, Prof. Dr. Bülent Tanju hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa teÅŸvik etmek, devletin kurumlarını alenen aÅŸağılamak' suçlarından TCK'nın 216 ve 301 maddeleri uyarınca soruÅŸturma baÅŸlatılmasını istedi. Kayseri Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Åžubesi’nce, Prof. Dr. Bülent Tanju hakkında soruÅŸturma baÅŸlatıldı.

Abdullah Gül Ãœniversitesi, Barış İçin Akademisyenler grubunun yayınladığı “Bu suça ortak olmayacağız” baÅŸlıklı bildiride imzası bulunan 1128 akademisyenden biri olan Prof. Dr. Bülent Tanju’nun istifasını istediÄŸini duyurdu.

Abdullah Gül Üniversitesi websitesinde yayınlanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“‘Barış İçin Akademisyenler Ä°nisiyatifi’ tarafından yayınlanan bildiride imzası bulunan, Prof. Dr. Bülent Tanju’nun istifası istenmiÅŸtir. Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilecek talimatlar doÄŸrultusunda, hakkında iÅŸlem yapılacaktır.”

Prof. Dr. Bülent Tanju, ‘Barış için akademisyenler‘in bildirisine Abdullah Gül Ãœniversitesi’nden imza veren tek isimdi.

ErdoÄŸan ne demiÅŸti?

CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, bölgede yaÅŸanan sokaÄŸa çıkma yasağı ve ölümlere iliÅŸkin “Bu suça ortak olmayacağız” baÅŸlıklı metne imza atan akademisyenlerle ilgili henüz bugün yaptığı açıklamada, “Aydın müsveddeleri, ya devletin yanında olursunuz ya da terör örgütünün” demiÅŸti.

Türkiye ve dünyadan bin 128 akademisyen ve 400’e yakın destekçi tarafından oluÅŸturulan “Barış İçin Akademisyenler” grubu, GüneydoÄŸu illerinde yaÅŸanan hak ihlallerine “Bizler bu suça ortak olmuyoruz” baÅŸlıklı bir bildiriyle tepki göstermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.